tirsdag 7. juni 2011

Rosa lappeteppeSom jeg nevnte under her, i går kveld fikk jeg bestilling på dette teppet. Når bestilling var et faktum måtte jeg selvsagt finne stoffer med en gang. I natt våkna jeg flere ganger med ideer om hvordan jeg skulle sette det sammen. Kl 0600 fikk jeg ikke lenger sove og måtte bare stå opp og begynne. Frokost ble det ikke før bitene var på plass!

Men dette var morsomt - begynner å få teket på lappesyinga. Ingen ekspert og helt på det enkle nivået, men du verden så fornøyd!  Det ble litt rare farger på bildene, men dere som kjenner til S&S sine stoffer vet jo hvordan de ser ut, unntatt er kanten som er sydd av et sengetrekk (nytt), så alt er nytt denne gangen!

 

Men jeg synes det er forferdelig rart at stoff kan krympe mens jeg syr... Bitene var like før jeg begynte sammensyinga, men underveis ble de forskjellige i størrelse! Jaja, dermed kunne ikke alle rutene markeres med søm, da ville det blitt bretter både her og der, men som det kanskje vises på bildet fikk teppet 3 sømmer i grøfta på tvers. (Har lært meg et nytt uttrykk denne uka; sy i grøfta, synes det hørtes morsomt ut).
Nå er jeg tom for platevatt og gemalen har bilen, noen som vet om et helikopter så jeg kommer meg på S&S for å hindre abstinenser?

7 kommentarer:

ide-puffen sa...

Oi skal si arbeidslysten kryper innover deg om natten he he.
Teppet ble kjempefint. Jeg setter alltid nåler i alle kryss når jeg har sydd remsene.Da blir det perfect sju. Veldig fine farger...flinkis.
Greit å holde på inne når det er just anoter and another rainy day.
Jeg skal i veg å hente gulvet til gang og trapp i dag. Tror du jeg vil bli ferdig i går eller? he he.
Kos helg.
Randi

Trådsnella sa...

Wow, ser ut som du har sydd lappetepper hele livet for dette var fint ;)
Utrolig mye fint lenger ned i bloggen din også ;)
Kommer innom igjen her!

Silje

Mimmi sa...

Hei på deg:)

For en fart du har!
Rosa og grønt er to av mine yndlingsfarger sammen - og dette var nydelig!!!

Et godt tips når det gjelder lappeteknikk er å alltid vaske stoffene(og stryke de om nødvendig) før du klipper de til og syr de sammen - da unngår du uønsket "krymping" :))

MIMMIKLEM:)

Siri @ Strikk og tøys sa...

Dette ble veldig fint! Jeg tar meg med tipset fra en av kommentarene om å vaske og stryke før man syr. Høres lurt ut. Som helt fersk syer tar jeg med meg alt jeg kan :-)

Riktig god helg!

Kristin sa...

Kjempefint teppe du har laget ser ikke ut som du har gjort annet så fint ble det.
Ta gjerne en tur innom min blogg
http://www.kristinshobby.blogg.no

Maria Isabel sa...

Ja takk, tar en sånn en jeg!!! ;) Den var jo helt super spør du meg, jeg har gått i barndommen og fått dilla på skikkelig jentete rosa igjen!!??? Har faktisk kjøpt meg mønster på S&S på et veldig lignende teppe. Skal teste ut med å lage et ligge teppe til svogern, som venter barn... men får litt hetta og skjønner ikke helt hvordan jeg skal få til å sy inn og fast sånn platevatt!! Forresten så var liggeteppe til babyen og ikke til svogern, som jeg ser det står nå, haha :D

Hvordan har du klart å ikke ha en søm 1-2 cm inn fra kantene for å få platevatten til å ligge??? For din søm ser ut som den er ca 10-15 cm inn, der den går rundt alle de fargerike lappene.. hva har du da gjort med vatten inni teppet.. siden den ikke bulker seg der du har brukt sengetrekket???
Mange spørsmål her, hihi :)

Flott ble det i hevrtfall :)

Ha en strålende helg videre :)

Klem :D

Snertne sneller og små nøster sa...

Så fint det ble :-) Jeg er veeldig glad i tepper :-)) Det er så artig når iveren tar en ;-) I fjor sydde jeg et sengeteppe på en dag, og det skal jeg aldri gjøre igjen - fikk liksom litt vondt i armene av quiltinga :-P

Ha en fin kveld - klem Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gjestekart

Locations of Site Visitors