onsdag 2. november 2011

HJELP?!?!


Jeg har kjøpt meg en pakke med Tildastoff....
flotte farger i mange forskjellige mønster... MEN:
kvadrater på 16 x 16 cm og uvasket...

HVA GJØR JEG?

Dette blir jo bare filler om jeg vasker de som de er,
men det vil jo krympe en del om jeg syr først og vasker etterpå...

TIPS MOTTAS MED STOR OG HJERTELIG TAKKNEMLIGHET!!!

13 kommentarer:

Innestemmen sa...

Hmmmm...kan de vaskes i sånn undertøy-vaske-pose-sak, mon tro?

Misemor sa...

Takker for tips, dette har jeg prøvd før, men det ble bare masse tråder å klippe av... Kan jo hende dette er eneste måte, men jeg tar imot flere tips om noen har? ~)

knitnetty sa...

Hvis du ikke vil vaske dem (ikke en gang forsiktig for hånd) kan du dynke dem, la dem ligge fuktige en stund og stryke dem med varmt strykejern. Det gjør at de krymper endel også. Men jeg vet ikke om det krymper like mye som ved vask.
Ellers kan du jo sikksakke bitene med en smal sikksak-søm.

barnigjendesign sa...

Hei
Jeg ville ha siksakket eller overlocket en lapp og vasket den på 40 grader, så ville jeg ha strøket den og sammenliknet størrelsen med de andre lappene. Det er ikke sikkert det krymper så mye, eller jeg ville ha spurt i butikken om krympeprosent. Det bør de kunne svare på.
Lykke til!

Kort og Søm sa...

Ja, her har du fått mange tips!
Kanskje bare bløtlegge de i lunkent/litt varmt vann, og så klemme ut vannet, for å stryke de tørre?!

Fine stoffer!

Ha en fin kveld,
klem :O)

EllenSand sa...

Nydelige stoff. Jeg fikk samme råd en gang som du har fått fra knitnatty, fra en dame som er veldig profesjonell i forhold til søm av klær. Var på sykurs med henne. Hun pleide å dampstryke stoffene før hun sydde i de.
Ellen :)

Seascape sa...

Tusen takk for en hyggelig kommentar på bloggen min :-)
Nydelige stoffer du har kjøpt. Jeg tror jeg ville ha sydd en sikksakk søm rundt stoff stykkene også vasket de. Vasker du de uten søm ville de bare krølle og flise seg i kantene. Det skal bli spennende og se hva du lager av stoffene.
Ha en riktig fin kveld/natt.
Klem fra meg :-)

Hege sa...

Jeg syr like godt av uvasket tøy, men vasker da det ferdige produktet på 30-max 40 grader, og har aldri hatt problemer med at det har krympet. Men da må man jo huske at ALT må være uvasket. Og så kommer det jo litt an på hva du skal sy; et veggteppe/bilde blir jo sannsynligvis kanskje aldri vasket, og et annet teppe kanskje en sjelden gang. Punger og toa.mapper vasker jeg heller ikke... Duker derimot vaskes jo en del.

Mayen sa...

Ser du har fått flere gode tips! Store stykker kanter æ med sikksakk SØM og vasker i vaskeposer. Små klipper æ med ei sikksakkSAKS og vasker dem i vaskepose. Men æ e enig med Fredrikke: Når de er så små og du e usikker, legg dem i bløtt i varmt vann, press ut vannet og heng opp en stund til de slutter å dryppe, stryk tørr med en gang. Enkelt;-)Klem

Hedvig sa...

Kan du inte sy en zickzack-söm som du sedan kan ta bort när de är färdigtvättade? :)

Grete sa...

Skjønner problemet ditt. Jeg vant en Jelly roll med stoff som var hvite i bunnen og mye rødt og gult i mønsterfargene. Jeg vasker alltid stoff pga redsel for allergireaksjoner, men som du sier, det går ikke å vaske så smått. Jeg fikk et råd fra ei erfaren dame om å sy ferdig teppetoppen, og så vaske den sammen med Colour catch -kluter. Jeg tenkte at det gikk an å prøve, for det var ikke noe alternativ å vaske førti stoff i full stoffbredde og to og en halv inch brede! Tenk å stryke dem........ Gikk det, så gikk det! Og det gikk!! Utrolig, ingen avfarging, og lik krymping, da stoffene var av rimelig lik kvalitet. Du ser teppene på bloggen min, de ble helt fine.

Grete sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SOLSAUM sa...

Mine la eg i ei bøtte med varmt vatn, så varmt som eg kan få det frå springen. Der låg dei til vatnet var kaldt.

Eller å ha vridd dei godt og tørka dei litt, var dei klare for dampjernet og saum.

Her er det mykje flott, gitt!

Solklem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gjestekart

Locations of Site Visitors